Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
+ (04) 730 096 948
dr.bogheanu@clinicabogheanu.ro

Ecografie

Imagistică Medicală

Ecografia este o metodă de diagnosticare rapidă, simplă, non-invazivă şi nedureroasă, exceptând cazurile în care există o afecţiune precum calculi biliari, pancreatită acută sau colecistită, situaţii în care poate apărea o senzaţie de disconfort sau de uşoară durere la apăsarea unor zone cu sonda. Întrucât ecografia foloseşte ultrasunetele, sunt evitate efectele nocive ale razelor X.

Ecografia este una dintre cele mai dinamice proceduri utilizate în practica medicală modernă, fiind ușor și rapid de realizat. Ecografia este considerată o investigație de rutină, examenul ecografic fiind o procedură neinvazivă, neiradiantă și nedureroasă, care nu necesita o pregătire anterioară deosebită.

Ecografia nu se utilizează la examinarea oaselor și plămânilor, imaginile ecografice vizualizează cu mare acuratețe în schimb rinichii, ficatul, vezica biliară, pancreasul, splina, apendicele, uterul, ovarele, vezica urinara, dar și vasele sangvine, de exemplu vasele iliace, aorta, carotida, femurala, contribuind la stabilirea unui diagnostic facil și rapid, chiar și în caz de urgență.

Pentru efectuarea unei ecografii nu este necesară spitalizarea, examinarea durează între 15 – 30 de minute, iar pacientul primeşte rezultatul pe loc.

Servicii Ecografie

Ecografie generală (abdomen+pelvis) – 80 ron

Ecografie abdomen – 60 ron

Ecografie pelvis – 30 ron

Ecografie tiroidă – 40 ron

Ecografie sân – 50 ron

Programările se fac exclusiv telefonic, iar datele disponibile pentru programare vor fi anunțate în secțiunea Noutăți, după fiecare sesiune.